Schrijftalent gezocht

Wil jij volgend jaar bij ons in Bergen komen werken aan het tweede Badboek? Doe dan mee met deze unieke schrijfwedstrijd en maak kans op een writer-in-residence t.w.v. € 5.000,00.

Het winnende verhaal wordt gekozen door een deskundige jury onder leiding van Janneke Siebelink en krijgt een eerste oplage in de vorm van een Badboek. Upload hier jouw synopsis van maximaal 250 woorden. 

reglement

Het thema van dit jaar is de thriller. Bij het schrijven van een thriller kan je ervoor kiezen om het verhaal (plot driven) leidend te laten zijn of de hoofdpersonen (character driven). Zorg voor een pakkend begin en een goede, heldere plotopbouw. Schep boeiende personages met duidelijke doelen die waargemaakt moeten worden, liefst onder druk. Hiermee creëer je spanning. Zorg voor de juiste setting, wees onvoorspelbaar en houd het tempo hoog. Het uiteindelijke verhaal dat in een Badboek uitgewerkt wordt mag maximaal 10.000 woorden bevatten. Van het winnende verhaal worden maximaal 1.500 Badboeken gedrukt.

Van alle ingezonden synopsissen en andere stukken blijven de auteursrechten te allen tijde rusten bij de schrijver zelf. blooming hotel heeft wel het recht om ingezonden stukken te redigeren en (delen) te gebruiken in online communicatie en voor het uiteindelijk publiceren van het winnende verhaal in de vorm van een Badboek.

Hoe schrijf je een goede synopsis? Door je aan een paar vuistregels te houden. We beschrijven in het kort wat wij belangrijk vinden aan een goede synopsis.

wat is een synopsis?

Een synopsis is een kort overzicht of samenvatting van je verhaal van maximaal 250 woorden bedoeld om je uitgever, of in dit geval de jury, enthousiast te maken over je verhaal.

Je verhaal

Schrijf de synopsis altijd in de tegenwoordige tijd en de derde persoon – ook als je verhaal in de ik-persoon staat. Jij vertelt, als schrijver, als het ware over het avontuur van je hoofdpersoon. Dit verhaal komt niet op de kaft dus het einde mag je ook delen met de jury.

Beschrijf de belangrijkste inhoud
  • Waar gaat het verhaal over?
  • Wie zijn de belangrijkste personages en wat zijn hun karaktereigenschappen?
  • Wat is het conflict in het verhaal?
  • Wat is de beweegreden van de personages?
  • Wat is de setting van het verhaal? Vindt het plaats in onze wereld of een fantasiewereld?
Wel of geen dialoog?

Je kunt ook een fragment van een dialoog toevoegen aan je synopsis. Dit is niet noodzakelijk, maar het geeft de lezer wel een goede indruk van je schrijfstijl en –kwaliteit.

synopsis uploaden

De schrijfwedstrijd is gesloten. Het is tijd voor onze jury om alle 77 inzendingen aandachtig te gaan lezen en beoordelen. We houden je op de hoogte!

de jury

Janneke_Siebelink

De vakkundige jury, geleid door Janneke Siebelink, zal alle inzendingen beoordelen.

Janneke Siebelink

Janneke Siebelink groeide op in een huis vol verhalen. Haar liefde werd gevoed door de verhalen die haar moeder haar voorlas in bed en die haar vader schrijft. Ze studeerde aan de Frederik Muller Academie en ging vervolgens aan de slag bij verschillende uitgeverijen en bij bol.com als founder/hoofdredacteur boeken van lees.bol.com en bij De Uitmarkt als samensteller van het boekenprogramma en interviewer om te doen wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers met elkaar verbinden.